Wielren sokken

Hardloop sokken

Combi deals

Ouder / kind combi

Samenwerking met Ride Along groter dan we hadden durven dromen

Interview Marijn de Vries

We komen Snelle Sokken op steeds meer plekken in het land tegen. Het maakt ons iedere keer weer blij als we ze langs zien komen op de weg of in het bos. Eén van de vele gebruikers is Marijn de Vries. De journaliste, voormalig profrenster én fietsburgemeester van Zwolle heeft zelfs samen met ons haar eigen sok ontwikkeld.

Gek genoeg is deze leuke samenwerking voortgekomen uit de coronacrisis. Door de lockdowns zat de Zwolse onderneemster ineens met de handen in het haar. “Mijn man en ik organiseren met ons bedrijfje Ride Along fietsvakanties naar Spanje en daarnaast geef ik lezingen en ben ik regelmatig ergens te gast als dagvoorzitter. Mooi allemaal natuurlijk, maar toen het land op slot ging zat ik ineens zonder inkomsten. Van alleen een column in Trouw kon ik geen gezin met twee kinderen onderhouden.”

De Vries moest dus creatief zijn om op een andere manier inkomsten te genereren. “We wilden met Ride Along zichtbaar blijven in de eerste lockdown, dus bedachten we om eigen fietscolletjes te laten maken. Op de ene kant stond Ride Along, op de andere kant Ride Alone. Het liep totaal uit de hand, haha! De mailbox ontplofte. In no-time was de eerste lichting weg. Toen ons land voor de tweede keer op slot ging, wilden we daar iets aan toevoegen: sokken!”

Het begon met een paar raketsokken dat De Vries eens kocht voor haar partner. Niet veel later maakte de ex-profrenster ook zelf haar rondjes met onze vrolijke prints. Daar is het zaadje eigenlijk geplant. “Ik vind de sokken gewoon écht heel fijn. In mijn carrière als profrenster heb ik de nodige sokken versleten, maar beter dan Snelle Sokken ben ik niet vaak tegengekomen. Ze ademen heerlijk in de zomer en houden lekker warm als het kouder wordt. Zelfs in de winter draag ik ze, met een paar overschoenen. Dan trek ik ze lekker hoog op. In de zomer draag ik ze liever iets lager, omdat ik anders wel hele opvallende tan-lines krijg…”

Onze sokken bevielen Marijn zó goed dat ze informeerde naar de mogelijkheden tot het ontwikkelen van een custom sok die zij verkopen in hun webshop. “De samenwerking is groter geworden dan we hadden durven dromen. We hebben twee verschillende ontwerpen, wit en zwart met de bekende geblokte band met kleurtjes. Inmiddels hebben we denk ik al zo’n 2500 paar verkocht. Het heeft ons best wel een beetje door de crisis gesleept. Ik heb soms bijna een dagtaak aan het verwerken, inpakken en versturen van orders. De hele garage ligt hier vol met sokken en andere artikelen.”

Inmiddels kunnen de fietsreizen weer doorgaan. De eerste tripjes naar Spanje zijn weer gemaakt. “Genieten, hoor! En als we een groepsfoto maken waarbij iedereen onze Snelle Sokken draagt, word ik daar wel gelukkig van. Het is precies waar wij met Ride Along voor staan: het gaat bij ons niet om extreme afstanden of hoge gemiddeldes, wij willen vrolijkheid en plezier in fietsen uitstralen. En de Snelle Sokken passen daar perfect bij.”

 

Deel dit bericht met je fiets vrienden!